De Goudse Nationale Singelloop 2019!

Gouda – Vandaag op vrijdag 13 september ging de Goudse Singelloop weer van start. De Singelloop is al meer dan 30 jaar een bekende traditie onder de Gouwenaars. Er werden vandaag afstanden van 1 tot en met 10 kilometer gelopen om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum. Het streefdoel was om €10.000 euro op te halen door middel van donaties.

Ook dit jaar startte de loop weer op de Markt bij het stadhuis en vervolgde zijn weg door de bekende Kattensingel, Nieuwe Haven en eindigde weer bij het stadhuis. Met een goede sfeer en veel supporters aan de zijlijn, waren de lopers goed gemotiveerd.
Door de verschillende afstanden konden er mensen van jong en oud meedoen met de loop. De kaartverkoop was dan ook divers en ging ongekend snel. Er waren kaarten beschikbaar voor een familieloop, scholierenloop, bedrijvenloop en voor mensen die alleen mee wilden doen.

Het moment van aankomen is al een enorme beleving. Het leeft in de stad. Alle materialen staan klaar: de start, finish, drinkkraampjes, sponsoren, bedrijven etc. Veel kinderen zijn opgewonden en hebben zin om te rennen door de stad. De aandacht die alle renners krijgen is natuurlijk iets wat iedereen wilt. Het geeft een speciaal gevoel om door de stad te mogen rennen, terwijl iedereen naar je kijkt en je aanmoedigt. Eigenlijk weet je van meer dan de helft niet wie je staat aan te moedigen, maar het feit dat ze ook jou aanmoedigen, geeft natuurlijk een goed gevoel. Eenmaal gefinished, is het tijd om flink wat water te drinken en naar je eigen familie of vrienden te zoeken. Iedereen is natuurlijk heel trots op je en is heel benieuwd naar hoe je het vond.

Advertisements

Dit jaar deden er 8 teams van verschillende bedrijven mee. Zie hier onder de foto’s van de Goudse Nationale Singelloop 2019.

Mokveld
Gouda Refractories
ANDRITZ
Fit for Me
IJsselstein
Ortec
Rabobank
Technolution

13-09-2019 20:00