De Baanbreker krijgt Braintrainer van Univé

Verzekeringsmaatschappij Univé heeft activiteitencentrum De Baanbreker van de Gemiva-SVG Groep, een donatie gegeven om een Braintrainer Plus aan te schaffen.
De BrainTrainerPlus is een specifieke tafelcomputer met touchscreen. De Braintrainer stimuleert het denkvermogen en geheugen. Gebruikers worden gestimuleerd te bewegen, te leren en samen te werken. De Braintrainer bevat spellen, quizzen en oefeningen, die door de begeleiders zijn aan te vullen. De BrainTrainer Plus wordt gebruikt door cliënten van het activiteitencentrum, mensen met niet-aangeboren hersenletsel, dementie, cva en afasie. Het apparaat is tevens geschikt voor het maken van levensboeken, quizzen en fotoboeken en is zowel te gebruiken voor individuele cliënten als bij groepsactiviteiten.

Stichting Samen Schenken

De ledenraad van Univé Zuid-Holland heeft de Stichting Samen Schenken opgericht voor lokale goede doelen. Met het oprichten van deze stichting wil Univé Zuid-Holland haar leden betrekken in het doen van donaties aan goede doelen en zo invulling geven aan het maatschappelijk betrokken ondernemen. Leden van Univé Zuid-Holland hebben de Braintrainer voor De Baanbreker voordragen.