De ambitie om Albert Heijn aan de markt uit te breiden is er wel maar het is nog geen gelopen race

Gouda – Wanneer wordt een gerucht werkelijkheid? We hebben contact met het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam gezocht en kwamen in gesprek met Ronald van der Aart, Manager External Relations a.i. Aan hem legden wij hem een aantal vragen voor en na onze introductie kwam zijn reactie dat berichten over de uitbreiding nog wat voorbarig zijn. Zo’n reactie vraagt natuurlijk om uitleg.

Eerst even de historie
Wat velen waarschijnlijk niet zullen weten is dat de winkel aan de Markt een lange historie kent die teruggaat tot 1903. Sterker nog, het is de oudste Albert Heijn die nog op de oorspronkelijke plek gevestigd is. Men noemt het zelf ook nu nog een kleine (buurt) supermarkt. Bij AH zegt men wel eens dat de winkel fungeert als de “koelkast buiten de deur” voor de bewoners van de binnenstad. Van der Aart zegt daarover: ”Op deze rol in de binnenstad zijn we natuurlijk ontzettend trots maar de winkel is door z’n lay-out (lang en smal) een beetje onhandig”. Dit lijkt ons een “understatement” en zeker in deze corona tijd. Anderhalve meter is voor klanten en medewerkers nauwelijks te doen.

Is de nieuwe COOP vestiging in de binnenstad de drijfveer voor de uitbreiding?
Op die vraag gaat van der Aart niet in. Hij legt liever de nadruk op de al jaren voortdurende stille dromen van AH over de uitbreiding van het winkeloppervlak aldaar. En die dromen liegen er niet om. Van der Aart zegt: “Dan kunnen we van binnen en van buiten verbouwen en een mooie nieuwe buurtsuper realiseren, die past bij het historische karakter van Gouda. Een winkel die voldoet aan de veranderende behoefte”. Men blijkt echter nog in de “denkfase” te verkeren bij AH, concluderen we uit de woorden van van der Aart. “Het is nog te veel prematuur” zegt hij daarover.

Advertisements

Wat is dan nu de werkelijke stand van zaken?
Zijn letterlijke woorden zijn dat de plannen voor een eventuele uitbreiding nog in voorbereiding zijn en onvoldoende concreet om te delen. Alles moet daarna, mits de plannen doorgaan, nog aan de orde komen zoals procedures bij de gemeente en overleg met klanten en buren. De discussie die recentelijk ontstond over de belevering van de winkel stond helemaal los van de mogelijke uitbreiding. De nieuwe openingstijden leidden tot aanpassing van het beleveringsschema. Vragen van omwonenden en raadvragen die daarop werden gesteld zijn volgens van der Aart inmiddels beantwoord.
Binnenstadbewoners en bezoekers van Gouda moeten het voorlopig dus nog stellen met de huidige “pijpenla” en afwachten welke beslissing op het hoofdkantoor van AH genomen wordt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

26-06-2020 14:00