Dalí en Chagall in Bible Art-expositie Gouwekerk Gouda

Volgende week donderdag 18 april opent in de Gouwekerk te Gouda de unieke expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall. Het gaat om een exclusieve samenstelling van ruim 250 litho’s, gravures, tekeningen en artefacts van onder andere Salvador Dalí en Marc Chagall. De expositie is een initiatief van de eigenaar van de Gouwekerk en White House Development.

 ‘De expositie is zelden internationaal tentoongesteld en komt slechts eenmalig naar Nederland,’ aldus eventcoördinator Paul Koster. ‘Het is een zorgvuldige samenstelling uit de gevarieerde privécollectie van de Duitse arts Heinz Ess, een verwoed kunstliefhebber uit Daleiden.’ Naast de werken van Dalí en Chagall bevat de expositie creaties van de Franse kunstenaars Gustave Doré en Gottfried Engelmann én de Duitse schilder en graficus Otto Dix.

Ruim 250 kunstwerken eenmalig te zien in unieke tentoonstelling

Bijbels thema
De tentoongestelde stukken hebben alle een bijbels thema. Van Dalí worden 40 tekeningen van het Bijbelse Jeruzalem geëxposeerd. Van de hand van Chagall zijn 48 originele lithografieën uit de serie The Bible I en II te bewonderen. Verder worden bijzondere artefacts van de diverse kunstenaars uitgestald in vitrines.

Jan van Lokhorst
Ook de Goudse kunstschilder Jan van Lokhorst zal een deel van zijn werken uit het project Esther tentoonstellen. Van Lokhorst maakte de afgelopen jaren acht schilderijen en ruim 100 tekeningen over dit bijzondere bijbelverhaal. ‘Ik ben er zo’n zes jaar geleden mee begonnen. Het is een verhaal met thema’s die nog steeds actueel zijn.’

Openingstijden
De expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall loopt van donderdag 18 april tot en met zondag 30 juni. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur t/m 18:00 uur. Op maandagen is de expositie gesloten, met uitzondering van Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag. Op Koningsdag is de Gouwekerk gesloten voor publiek.

Ticketverkoop
De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 10,-. Kinderen van 12 t/m 17 jaar betalen € 5,-. Tot 12 jaar is de toegang gratis. Tickets zijn te koop op Gouwekerk.com of vanaf 18 april aan de deur. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park op Sint Mariewal 3 op ongeveer 5 minuten loopafstand van de expositie.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

09-04-2019 16:00