Cultuurinstellingen weer twee weken op slot

Gouda Cheese Experience, de nieuwste aanwinst voor Gouda, zal ook twee weken moeten sluiten. Gouda Cheese Experience ontvangt geen subsidie van de gemeente Gouda en heeft het extra zwaar.

Gouda – Vanavond is in de persconferentie weer uitgesproken dat cultuurinstellingen zoals musea en bibliotheken weer dicht moeten. Dat betekent dat de gesubsidieerde instellingen zoals Cinema Gouda, Goudse Schouwburg, Bibliotheek (Chocoladefabriek), Museum Gouda, Groenhovenbad en cultuurhuis de Garenspinnerij allemaal voor twee weken de deuren moeten sluiten.

Ook andere commerciële instellingen zoals de Gouda Cheese Experience en Theaterbakkerheij zullen geen bezoekers mogen ontvangen. Kappers en andere contactberoepen moesten in de eerste lockdown hun activiteiten staken, maar kunnen nu dus openblijven.

Sport is volgens het kabinet een belangrijke lichamelijke en mentale uitlaatklep voor mensen, en daarom blijven de sportscholen ook open. Een beperkende maatregel is wel dat er geen groepslessen meer gegeven mogen worden.

Advertisements

 

03-11-2020 20:45