Corrie van Binsbergen en Frédérique Spigt presenteren nieuwe voorstelling Stukjes

Op zaterdag 1 februari 2020 startte de landelijke tour van de nieuwe voorstelling Stukjes van gitariste/componiste Corrie van Binsbergen en zangeres/actrice Frédérique Spigt. “Het was tijd voor iets Moois en Onontkoombaars” aldus de makers zelf. De première van Stukjes was op zaterdag 1 februari 2020 en vond plaats in Theater Walhalla in Rotterdam, de woonplaats van Frédérique Spigt. Op vrijdag 28 februari is Stukjes te zien in De Goudse Schouwburg in Gouda. De landelijke tournee loopt tot en met 27 maart 2020.

Stukjes heeft een ander karakter dan de liedjesvoorstellingen die we van Spigt kennen. In sappige, autobiografische verhalen en anekdotes schildert ze haar leven. Multitalent Spigt brengt tevens haar eerste dichtbundel Misantroop uit, met prachtige tekeningen van eigen hand. Een nieuwe stap in haar carrière.

Diverse gedichten afkomstig uit deze nieuwe bundel worden in de verhaallijn verwerkt. Uit Stukjes komt een bewogen persoon tevoorschijn, die begaan is met de wereld, de schoonheid van het dierenrijk, de liefde in al haar facetten, kortom het leven.

Advertisements

Van Binsbergen werkte eerder met Spigt in Dansen op een Glazen Plafond (2015) en in de muziektheatervoorstelling Lucy in the Sky (2006). De samenwerking van de twee door de wol geverfde theaterdieren met de jonge musici Mark Nieuwenhuis (trompet, elektronica) en Tijmen Veelenturf (viool, toetsen) is nieuw en belooft veel moois.

Corrie van Binsbergenis componist, gitarist en leider van Stichting Brokken waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert, zoals Corrie en de Grote Brokken, een twaalfkoppige band met kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz en Schrijvers in Concert, een verrassende combinatie van muziek en literatuur, waarin ze een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld. Ze werkte onder meer met Remco Campert, Manon Uphoff, Esther Gerritsen, Josse De Pauw, Dimitri Verhulst en Ellen Deckwitz. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking. In het najaar van 2019 presenteerde ze met schrijver/muzikant Auke Hulst de nieuwe productie Een Groter Gebeuren. Corrie van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs. In 2012 werd zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.

Frédérique Spigt kreeg landelijke bekendheid als zangeres van Rockband I’ve got the Bullets. Als soloartiest brak ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998. Ze maakt met filmmaker Sonia H. Dolz de CD/DVD Mans Genoegmet o.a Huub van der Lubbe, Liesbeth List, Daniël Lohues, Sarah Bettens en Barry Hay. Haar liefde voor country komt naar voren in verschillende voorstellingen zoals Land, The medicineshow en The Road. Diverse van haar CD’s staan geruime tijd in de album top 100. Het album Droomwerd bekroond met een Edison. In 2018 componeert ze de muziek voor de theatervoorstelling De Krijtkring van de Toneelmakerij, waarin ze ook speelt. Haar creativiteit beperkt zich niet alleen tot muziek; Frédérique tekent, schildert, maakt TV-programma’s, acteert zowel in het theater als op tv en schrijft gedichten.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

24-02-2020 12:00