Contant geld verdwijnt uit Goudse stadsbussen

Gouda – Arriva start in Gouda en Alphen aan den Rijn een proef met een nieuw ticketapparaat in de stadsbussen. Reizigers kunnen voortaan hun kaartjes kopen met hun betaalpas (met pin of contactloos). Op die manier verdwijnt contant geld uit de stadsbussen.

Het ticketapparaat maakt deel uit van het pakket maatregelen van Arriva waardoor de chauffeurs uiterlijk 1 januari 2018 geen contant geld meer hoeven te accepteren in de bussen. De chauffeur hoeft met de komst van dit ticketapparaat geen vooraf gedrukte kaartjes meer mee te nemen, die worden via het apparaat geprint als de reiziger een kaartje koopt.

Verdere uitrol
De proef start op woensdag 1 maart in Gouda en op maandag 6 maart in Alphen aan den Rijn. Na afloop van de proef, op 31 maart 2017, worden de bevindingen en ervaringen van de reizigers, de buschauffeurs en het technische team geëvalueerd en wordt er een keuze gemaakt voor een verdere uitrol in Nederland bij Arriva.

Advertisements

Tijdens de proef kan er daarnaast uiteraard gewoon betaald worden met de OV-chipkaart en kunnen reizigers ook nog met contante betaling een vooraf gedrukt kaartje kopen bij de buschauffeur.