Busdiensten aangepast door renovatie Spoortunnel

bus

De Arriva-bussen rijden vanaf maandag 27 juli tot en met vrijdag 14 augustus een aangepaste dienstregeling om station Gouda te kunnen bereiken. Vanwege een renovatie is de Spoortunnel bij station Gouda voor een periode van drie weken gesloten voor het verkeer. In de weekenden kunnen de bussen wel gebruik maken van de Spoortunnel.

Door de omleiding wordt de dienstregeling aangepast. De halte Ridder van Catsweg vervalt gedurende de werkdagen en het Groene Hart Ziekenhuis blijft met een omweg bereikbaar. De stadsdienst Gouda rijdt gedurende deze drie weken op werkdagen een uurdienst.

De stadslijnen 1 en 4 door Plaswijck en Groenhoven rijden via de Burg. van Reenensingel, Goudse Poort, via het Hamstergat en over de Nieuwe Gouwe OZ en Kattensingel naar station Gouda. Ook stadslijn 6 en de streeklijnen 177 uit Zoetermeer en 186/187 uit Boskoop/Waddinxveen rijden deze omleidingsroute. Na de halte Tielweg op bedrijventerrein Goudse Poort, worden er in Bloemendaal geen haltes meer aangedaan.
In de weekenden wordt er een rijstrook voor het busverkeer vrijgemaakt, zodat de bussen op de zaterdagen en zondagen gedurende de werkzaamheden wel door de Spoortunnel kunnen rijden. Hierdoor kan Arriva in de weekenden rijden volgens de reguliere dienstregeling. Reizigers dienen wel rekening te houden met eventueel extra reistijd. Voor meer informatie over de omleidingsroute en de tijdelijke dienstregeling kunnen reizigers terecht op arriva.nl/zuid-holland.