Burgemeester Schoenmaker vertrekt uit Gouda

Milo Schoenmaker, burgemeester van Gouda

Milo Schoenmaker vertrekt per 15 januari 2019 als burgemeester van Gouda. Dit meldt de gemeente Gouda op haar website. Schoenmaker heeft 6 jaar met veel plezier in Gouda gewerkt. Schoenmaker heeft de functie van bestuursvoorzitter bij het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) aanvaard. Hij heeft de commissaris der Koning in Zuid-Holland hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. De commissaris zal de fractievoorzitters van de gemeenteraad uitnodigen voor een gesprek over de ontstane situatie.

Milo SchoenmakerBurgemeester Schoenmaker: “Soms komen zaken onverwacht in een stroomversnelling. Ik ben vanaf 2012 met veel plezier burgemeester in Gouda en in januari van dit jaar voorgedragen voor herbenoeming. Mijn idee was om mij in de loop der tijd te oriënteren op een andere baan. Een baan die wat mij betreft ook buiten het openbaar bestuur zou kunnen liggen, maar er wel raakvlakken mee zou moeten hebben. Die gelegenheid deed zich, veel sneller dan verwacht, voor toen halverwege dit jaar de vacature van bestuursvoorzitter bij het COA verscheen. Een functie waar ik mijn ervaring als burgemeester in kan zetten, die aansluit op mijn profiel en tegelijk zeer interessante en uitdagende nieuwe ervaringen mogelijk gaat maken. Dus ik heb mijn belangstelling laten blijken, na een aantal gesprekken kwam ik als kandidaat uit de voordracht aan het kabinet en ben ik benoemd per 15 januari 2019.”

Schoenmaker leerde het COA kennen in 2015, toen ook Gouda in beeld was voor het vestigen van een azc. “Het is een grote organisatie, die tegelijkertijd erg flexibel moet zijn en een belangrijke taak verricht: het zo goed mogelijk opvangen van mensen die asiel aanvragen. Het onderhouden van contacten met gemeenten en het samenwerken met andere partners op rijksniveau spreken mij erg aan.”

Advertisements

Het is voor Schoenmaker nog te vroeg om terug te kijken op zijn Goudse periode. “Het waren mooie, leerzame en soms enerverende jaren, maar ik ben voorlopig nog druk bezig in Gouda op tal van terreinen. Eén ding staat vast: Gouda heeft een vast plekje in mijn hart verworven.”

Loopbaan

Milo Schoenmaker (1967) is sinds 13 december 2012 burgemeester van Gouda. In januari 2018 werd hij door de gemeenteraad voorgedragen voor herbenoeming. Eerder was Schoenmaker burgemeester in Bussum (2003 – 2012). Van 1998 t/m 2003 was hij wethouder in de gemeente Haarlemmermeer, waar hij in 1994 zijn politieke carrière als gemeenteraadslid startte.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
09-11-2018 15:30