Burgemeester Gouda opent Rainbow Night Skate

De eerste editie van Rainbow Night Skate op de Goudse ijsbaan zal 23 december om 19.00 uur worden geopend door burgemeester Schoenmaker van de gemeente Gouda.
Symbolisch zal de roze sleutel van de stad Gouda worden overhandigd aan de werkgroep Gouda Roze, waarmee het startsein wordt gegeven voor de voorbereidingen naar Roze Zaterdag 2019.
Met de sleuteloverdracht spreekt de gemeente haar steun uit voor de werkgroep welke zich in wil zetten voor meer voorlichting, zichtbaarheid, acceptatie en integratie van de LGBT gemeenschap in Gouda. Gouda Roze heeft als hoofddoel om Roze Zaterdag in 2019 naar Gouda te halen en beleeft op 23 december tijdens Rainbow Night Skate haar kick-off.
“Ons plan voor Roze Zaterdag 2019 in Gouda is vorige maand al besproken in de vergadering van B&W. Daarbij bleek al dat we kunnen rekenen op een brede steun vanuit de gemeente. Het steunt ons enorm dat de burgemeester Rainbow Night Skate komt openen. Dit laat zien dat Gouda een stad is waarin iedereen mag zijn wie hij of zij is. Dat is ook ons thema, Gouda is jezelf zijn.”, zeggen de initiatiefnemers van Gouda Roze.

Tijdens deze Rainbow Night Skate zullen zowel de ijsbaan als het stadhuis op de Markt roze verlicht worden en de koek en zopie tent zal extra feestelijk worden aangekleed. Peter Strykes, bekend van LA The Voices, zal de opening muzikaal ondersteunen. Een DJ en de Missen Travestie 2014 en 2015 zorgen voor entertainment op en rond de ijsbaan.

Iedereen is welkom deze avond, of je nu groot of klein bent, homo of hetero. De naam Rainbow Night Skate verwijst naar de regenboogvlag, waarbij de verschillende kleuren staan voor de diversiteit aan mensen. Tijdens deze avond willen we al deze mensen samenbrengen en er een mooi feest van maken.
Rainbow Night Skate vindt plaats op woensdag 23 december van 19.00 tot 23.00 uur op en rond de Goudse ijsbaan, gelegen op de Markt in het centrum van Gouda.