BSGR voor tweede keer geslaagd voor kwaliteitscontrole

Voor het tweede jaar op rij heeft de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) als eerste en enige belastingorganisatie in Nederland een  ISAE 3402-verklaring behaald. Dat wil zeggen dat de accountant een verklaring heeft afgegeven dat de BSGR de door haar uitgevoerde belastingprocessen op orde heeft. Om deze certificering te kunnen behouden, moet de controle elk jaar herhaald worden.

 

Wat is een ISAE-verklaring?

Advertisements

ISAE 3402 is een officiële en internationaal geaccepteerde verklaring (International Standard on Assurance Engagements) over de beheersing van uitbestede processen bij serviceorganisaties zoals de BSGR. De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Katwijk, Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude en het hoogheemraadschap van Rijnland hebben hun belastingprocessen aan de BSGR uitbesteed. Voor de deelnemers aan de BSGR is het natuurlijk van groot belang dat de door hen uitbestede processen volledig onder controle zijn. De BSGR geeft dit inzicht aan door het bezit van een ISAE-verklaring. De verklaring is afgegeven door de accountant EY die de controle heeft uitgevoerd.

 

Wat heeft de belastingbetaler hieraan?

Met het behalen van deze certificering laat de BSGR zien dat de burgers kunnen rekenen op betrouwbare belastingprocessen die onder controle zijn. Voor de betalers van de gemeentelijke en waterschapsbelasting in het beheersgebied van de BSGR is het goed om te weten dat de BSGR alle processen op orde heeft en dat de belastinggelden op een juiste wijze worden opgelegd en geïnd.

 

BSGR blijft verbeteren

Het hebben van deze ISAE 3402-verklaring betekent niet dat er nooit meer iets fout gaat en dat er geen werk meer te doen is. De BSGR streeft ernaar de huidige kwaliteit van de processen en belastingaanslagen continu te blijven verbeteren en ook de volgende keer weer te slagen voor deze kwaliteitstoets.