Broeder Taizé-gemeenschap bezoekt de Ark in Reeuwijk

Reeuwijk – De Taizé-gemeenschap is kloostergemeenschap tussen Lyon en Dijon in Frankrijk. Wat Taizé bijzonder maakt, is dat jaarlijks tienduizenden jongeren van over heel de wereld Taizé bezoeken en meestal een week meeleven.

Ook vanuit Reeuwijk gaat er ieder jaar wel een groep van de Ark van Reeuwijk op reis naar Taizé. Ds David: “Ja, dat doen we al jaren. In het begin was het wel even uitleggen, met jongeren naar een klooster! Maar tegenwoordig gaat het vanzelf. De jongeren komen daar in contact met anderen van over de hele wereld. Zo internationaal! En dan ook nog met zovelen. Bijzonder om met duizenden jongeren gewoon op de grond in de kerk te zitten en de liederen van Taizé te zingen die heel anders zijn dan de psalmen en gezangen van de kerk.”

Tussen 12 en 23 november bezoeken twee broeders van Taizé Nederland en zijn er door het hele land ontmoetingen en vieringen. Een mooie manier om kennis te maken met Taizé en met een van de broeders. Ook in Reeuwijk.

Advertisements

Ds. David: “We zijn er best wel een beetje trots op dat broeder Sebastiaan van Taizé naar de Ark komt. Inmiddels heb ik ook contact gelegd met naburige plaatsen als Gouda, Boskoop en Bodegraven en hoop ik dat er veel mensen naar de Ark zullen komen om broeder Sebastiaan te ontmoeten. Om 20.00 uur is er een viering in stijl van Taizé. Heel eenvoudig, met mooie muziek en liederen en je kunt er net als in Taizé zelfs op de grond zitten.”

De dominee heet iedereen van harte welkom in de Ark van Reeuwijk op 23 november om 20.00 uur.