Bridgespelers uit Gouda dragen bij aan recordbedrag voor UNICEF

Dankzij de inzet van bijna vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Biljart- en bridgecentrum De Hoog uit Gouda, is in de maand november bijna 70.000 euro opgehaald voor UNICEF. Met dit recordbedrag kan UNICEF kinderen op de vlucht helpen. Wederom steunde de Nederlandse Bridgebond de UNICEF Bridgedrive, waardoor nog meer bridgespelers meededen.

In de maand november, verspreid over meerdere weekenden, werd dit jaar voor de vijfde keer de ‘Hartentroef voor UNICEF’ bridgedrive georganiseerd. Bridgeclubs door het hele land zijn gaan bridgen om geld in te zamelen voor UNICEF, om zo meer kinderen onderwijs te bieden. Op 18 november organiseerde bridgekring Ons Genoegen in Gouda de bridgedrive. Met bijna vijfduizend deelnemers was de jaarlijkse bridgedrive een groot succes door heel Nederland, en zelfs op Aruba.

Carla Margry is sinds 2000 vrijwilliger voor UNICEF in de regio Breda en organiseerde dit jaar weer met veel enthousiasme het bridgen voor de kinderrechtenorganisatie: “Is het niet fantastisch dat we door de Harten Troef zoveel kinderen kunnen helpen?” Ook Nancy Hoogendorp van UNICEF Nederland is blij met de fantastische inzet: “Een fantastisch resultaat dat bij elkaar is gebracht door grote én kleine bridgedrives. Hartverwarmend hoe massaal er is meegeholpen om van de Harten Troef voor UNICEF een succes te maken!”

In totaal zijn er dit jaar 50 bridgedrives georganiseerd, in zowel Nederland als Aruba. De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar kinderen op de vlucht, zowel in conflictregio’s als in Europa en in Nederland. Kinderen vluchten met hun familie of alleen, voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel de hoogste prijs betalen. UNICEF biedt hulp aan kinderen op de vlucht. Met onderwijs, mogelijkheden om te spelen en met zorg en een veilige plek helpen we hen weer even kind te zijn.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
07-12-2018 15:32