Bouw stationspark Park Triangel gestart

triangel

Waddinxveen – Gisteren was het feest in Park Triangel. De bouw van Stationspark ging namelijk van start. In het totaal komen er 150 woningen. Alle partijen kwamen bij elkaar en toostten met elkaar op een succesvol project.

Zo met de feestdagen voor de deur werd de start bouw symbolisch kracht bijgezet door het ontsteken van de lichtjes in een kerstboom. De partijen Woonpartners Midden-Holland, BPD GEM Park Triangel,  wethouder mevrouw Atzema en twee kopers van de 24 eengezinswoningen en de 27 Koopstart appartementen verbonden 5 snoeren aan elkaar waardoor de lichtjes in de kerstboom gingen branden.

Kennismaken
Peter Immers, locatiemanager bij BPD, heette iedereen welkom en achteraf werden er mooie woorden gesproken door wethouder mevrouw Atzema en René Mascini (directeur Woonpartners MH) . Alle betrokken partijen zijn positief over dit nieuwe project in de Triangel. Kopers zijn blij met hun nieuwe huis op zo’n centrale plek en vonden het leuk elkaar te ontmoeten.

Advertisements

Een mooie mix van koop en huur
Van Wijnen Stolwijk bouwt 27 koopstartappartementen, 54 appartementen voor Woonpartners Midden-Holland en 45 appartementen voor IBP. Rehorst bouwt de 24 eengezinswoningen, die door BPD verkocht zijn. René Mascini: “Park Triangel is een prachtige nieuwbouwwijk, die erg populair is bij mensen uit Waddinxveen en omgeving. We zijn blij dat we het aanbod van  goede sociale huurwoningen in Park Triangel nu ook  te kunnen uitbreiden met kleinere en betaalbare huurappartementen. De verhuur start eind 2019. Alexander de Vries benadrukte  de  mooie ligging van de woningen direct bij het station. “We hebben hiermee met elkaar ook het doel bereikt om kleinere woningen dicht bij het openbaar vervoer te realiseren. Zo maken we van Park Triangel echt tot een wijk voor iedereen.” 

Over het Stationspark
Stationspark is een nieuwe, levendige buurt in Park Triangel. De woningen en appartementen worden gebouwd vlakbij het Coenecoop College, het nieuwe station en de winkels van het Gouweplein. De bereikbaarheid is erg goed, zowel met de trein als de auto. Opvallend is de architectuur. Die is anders dan wat je gewend bent van Park Triangel. Door heel Park Triangel zie je elementen van de Engelse cottagestijl terug. Deze landelijke stijl paste minder goed bij het stedelijke Stationspark. Door de aanwezigheid van het spoor, het station en andere bedrijvigheid heeft het gebied iets industrieels. En dat was voor de architect reden om alle gebouwen en woningen samen iets van de uitstraling van het fabriekscomplex te geven dat hier ooit heeft gestaan. Om  toch de verbinding met de rest van Park Triangel aan te gaan zijn er roedes in de ramen en markante schoorstenen.

Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Het bedrijf is werkzaam vanuit 16 regionale kantoren in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 340.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is marktleider in Nederland, een top 3-speler in Duitsland en onderdeel van Rabobank. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd-de.de.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

19-12-2018 16:28