Bomenkap voor vernieuwing bushalte Tiendewegbrug

Gouda – De bushalte bij de Tiendewegbrug aan de Fluwelensingel wordt vernieuwd. Daarvoor is het nodig dat er drie bomen worden gekapt. Volgens de gemeente worden er 4 voor teruggeplant. De aanpak van de bushaltes Tiendewegbrug en Stolwijkersluis is nodig omdat ze niet voldoen aan de eisen van R-net.  

De provincie Zuid-Holland en busvervoerder Arriva gaan buslijn 197 (tussen Gouda en Schoonhoven) deel uit laten maken van het R-net. R-net is het keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad en staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer. In Gouda zullen daartoe de bushaltes Stolwijkersluis en Tiendewegbrug worden verbeterd en deels verlegd. Tegelijkertijd met de aanpassingen aan de bushaltes wil de gemeente de verkeer- en parkeersituatie op het voorterrein van de Chocoladefabriek verbeteren waarbij er meer groen aan het park kan worden toegevoegd.

Nieuwe halte
De haltefaciliteiten van de bushaltes Stolwijkersluis en Tiendewegbrug voldoen niet aan de eisen van R-net en zullen daartoe worden aangepast. Aan de zijde van het Vromanpark zal een nieuwe halte wordt ingericht waarbij de huidige bushalte wordt verlegd. De halte aan de waterzijde zal worden vernieuwd. De haltevoorzieningen op deze voor veel busreizigers belangrijke haltes worden volgens de gemeente aanzienlijk verbeterd.