Bodegravers halen geld op voor Alzheimer

Bodegraven – Bodegravers Rico en Wilma Vos hebben een fietstocht van ruim 1700 km naar Zuid-Frank achter de rug, met als doel: geld inzamelen voor Alzheimerfonds in Nederland.

Ongeveer een maand geleden zijn Rico en Wilma vertrokken vanaf Bodegraven om de lange en moeizame fietstocht de fietsen. ”Voor mij was het altijd de wens om naar Zuid-Frank te fietsen en met het goede doel maakte de fietstocht alleen maar mooier” zegt Wilco de Vos tijdens de uitzending van Goodmorning Sunshine op GoudaFM.

”Fietsen door Nederland is eenvoudig omdat alles plat is maar in Frankrijk kom je gebieden tegen waar je dagen lang over doet. Heuvels en door grote velden met weinig bomen en veel wind was het moeilijkst”.

Advertisements

Drijfveer 
De vader van Rico de Vos is een halfjaar overleden aan de ziekte Alzheimer. In de uitzending vertelt hij dan ook dat hij een kippenvel moment kreeg toen hij op de verjaardag (18 augustus) van zijn vader een kaarsje aanstak in een kathedraal in Frankrijk.

”Mijn vader was een echte sporter maar op het laatste moment kon hij zelf niet meer lopen. Mijn vader is 83 jaar geworden, een mooie leeftijd, maar deze ziekte gun ik niemand” aldus Rico.

Donatie
”De fietstocht stond al langer gepland maar het idee om ons te laten sponseren is eigenlijk later ontstaan omdat er veel geld nodig is voor onderzoek naar deze ziekte”.

De teller staat op dit moment op € 1.217 maar er kon nog steeds gedoneerd worden via: https://sportieveacties.inactievooralzheimer.nl/actie/rico-en-wilma-de-vos 

Luister hier het interview terug:

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android