‘Binnenstad Gouda heeft het zwaar, 50% haalt de zomer niet’

Gouda – Lopend door de binnenstad van Gouda krijg je al snel een leeg gevoel. Of het nu Gouwenaars betreft, bezoekers, toeristen of scholieren, je ziet ze nauwelijks. Dat kan niet lang goed gaan.

Hoe lang houdt de middenstand het nog vol?
Uit onderzoek van Kies voor lokaal onder de binnenstad ondernemers blijkt dat 50% van de ondervraagden de zomer van 2020 niet zal halen onder de huidige intelligente lock down. Dit betekent dat bij ongewijzigd beleid er een kaalslag gaat plaatsvinden in de binnenstad. De oorzaak is eenvoudig; omzetdaling. Uit de vraag wat het percentage omzetdaling in de afgelopen 4 weken was, bleek dat ruim 66% van de ondernemers een omzetdaling heeft van tussen de 50 en 100%.

Wat na corona?
De ondernemers zijn unaniem als het gaat om het herstel van de markt na de coronacrisis. Een overgrote meerderheid verwacht dat het herstel geleidelijk zal verlopen en dat de omzetverliezen van de afgelopen weken niet of nauwelijks meer te kunnen compenseren.

Advertisements

Waar is behoefte aan?
De ondernemers hebben vooral baat bij een verlaging of kwijtschelding van de huur van hun winkel of restaurant. Daarnaast werd compensatie door middel van overheidsmaatregelen – ook voor de wat langere termijn- genoemd. Voorts de vraag aan de gemeente om de eerste 2 uur gratis parkeren aan te bieden om klanten weer richting het centrum te leiden. Natuurlijk is de steun van de klanten het allerbelangrijkste.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

20-04-2020 22:00