Binnenkort het hele jaar door kans op een Graaf Floris Prijs

Gouda – Al 36 jaar ondersteunt Genootschap Graaf Floris de Vijfde initiatieven die helpen om de stad Gouda nog beter op de kaart te zetten. Dat blijft het genootschap doen, maar wel met een aangepaste werkwijze.

Corona
Diverse activiteiten van het genootschap, dat bestaat uit ondernemers uit Gouda en omgeving, konden dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Zo moest men de traditionele feestavond in november, waarbij bekengemaakt wordt welke goede doelen financiële steun krijgen, afblazen. De tijd die hierdoor vrijkwam is gebruikt om na te denken over een nieuwe opzet.

Met ingang van 1 januari a.s. gaat het genootschap het hele jaar door geldbedragen schenken aan passende goede initiatieven. Kandidaten kunnen dan het hele jaar door aanvragen indienen via een formulier op de website, waarna een onafhankelijke selectiecommissie ze vier keer per jaar beoordeelt. Het doel blijft zoals het altijd is geweest, namelijk: ‘Ertoe bijdragen dat Gouda nog levendiger wordt voor Gouwenaren en bezoekers van buiten Gouda’.

Advertisements

Voordelen
Volgens Rob van Willigen, voorzitter van het genootschap, levert de nieuwe opzet diverse voordelen op. ‘Zo kunnen we nu ook kleinere bedragen, bijvoorbeeld van € 100,-, toekennen en veel meer initiatieven belonen. Bovendien kunnen we het hele jaar door aandacht geven aan ons doel, de goede initiatieven en de donateurs die dit allemaal mogelijk maken. Onze jaarlijkse feestavond blijft overigens een onderdeel van ons jaarprogramma. We denken nog na over de vorm, locatie en het tijdstip in het jaar. Daarnaast blijft het Gilde der Ere Waegemeesters, een belangrijk onderdeel van ons Genootschap, bestaan. De beëdiging van de Ere Waegemeesters blijft dus ook een vast onderdeel van ons programma. We hopen dan ook dat we op donderdag 1 april 2021 tijdens de eerste kaasmarkt in 2021 alsnog burgemeester Pieter Verhoeve kunnen introniseren.’

16-11-2020 12:01