Bijzonder optreden voor bewoners Gouwestein

Gouda – Bewoners van Gouwestein hebben kunnen genieten van een zeer persoonlijk concert. Op 2 oktober was er een optreden van een professionele divo Paul Walthaus van Stichting Diva Dichtbij. Deze stichting verzorgt intieme muzikale ontmoetingen, speciaal voor langdurig zieken en dementerenden.

Via het optreden wil Gouwestein de bewoners, familieleden en verzorgenden momenten van verlichting en geluk bieden. Dat is ook waar Stichting Diva Dichtbij voor staat. De Diva’s en Divo’s geven bewoners van verpleeghuizen oprechte aandacht. Ze zingen niet vanaf een podium, maar letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’. Dat doen ze in de huiskamers van het verpleeghuis of aan het bed.

Herinneringen

De sfeer van een optreden van Diva Dichtbij is feestelijk. Tegelijkertijd wordt er bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt. De Diva’s en Divo’s geven alle ruimte aan herinneringen die terugkomen. Aan pijn, aan vreugde en verdriet. Vaak kruipen mensen met dementie uit hun schulp en reageren ze verrassend op de zangstem.

Advertisements
Repertoire

Het repertoire van Diva Dichtbij varieert van prachtige klassieke liederen, aria’s, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers. Stichting Diva Dichtbij verzorgt jaarlijks ongeveer 600 optredens, door heel Nederland. Daarmee bereikt de organisatie zo’n 18.000 mensen die afhankelijk zijn van langdurige intensieve zorg.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
05-10-2018 14:52