Bij start lente bezoeken scholieren het Gemaal

Gouda/Haastrecht – Groep 6 van de Goudse Casimirschool komt op 21 maart naar het Gemaal voor een buitenles. Ze is de eerste van maar liefst vijftig groepen in het Groene Hart die dit jaar naar het museum in Haastrecht komen. In anderhalf uur maakt het team vrijwilligers met onderwijservaring de kinderen wegwijs maken in de wondere wereld van polders, gemalen en hoe je kunt leven onder de zeespiegel.  

Leerkrachten vinden het geboden lesprogramma een waardevolle aanvulling op de lessen die zij in de klas geven. “Bij het Gemaal zetten de kinderen zelf Nederland deels onder water. Hier brengen ze een machine op stoom en zoeken op de grote topografische vloerkaart hun eigen huis en school. Ook kijken ze enkele korte films over de ramp van 1953 en waarom dijken nodig zijn.”

De scholengroep van het Gemaal merkt dat het animo voor haar buitenles toeneemt. Na een mailing begin maart dat men zich weer kan aanmelden, leverde dat direct al de nodige reserveringen op. 

Advertisements

Ook op zondag open
Behalve scholieren zijn ook andere bezoekers van harte welkom. Over twee weken, vanaf 2 april, opent het Gemaal weer vijf middagen in de week haar deuren. Dit jaar voor het eerst ook op zondagmiddag. De nieuwe openingstijden t/m 31 oktober zijn dinsdag t/m zondag van 13.00 – 16.00 uur. Groepen kunnen op afspraak het hele jaar door een bezoek plannen via E info@gemaalhaastrecht.nl of T 06 1374 9168.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

18-03-2019 09:00