Bibliotheek Gouda genomineerd Beste Bibliotheek NL

#Gouda – De Bibliotheek Gouda is één van de zes genomineerden om Beste Bibliotheek van Nederland te worden. Het gaat hierbij niet om een prijs voor het mooiste gebouw, maar om die bibliotheek die het best functioneert als organisatie die ‘publieke toegang geeft tot informatie en cultuur’. De zes genomineerde bibliotheken zijn verspreid over het land en variërend van groot tot klein. De winnaar wordt bekendgemaakt aan het eind van Nederland Leest op donderdag 26 november. 

Nan van Schendel, directeur Openbare Bibliotheek Gouda, is trots op de nominatie. “Het is meer dan fantastisch dat onze ommezwaai van de klassieke uitleenfunctie naar een ontmoetingsplek waar men KENNIS maakt, opgemerkt wordt. Daarbij is het een beloning voor het harde werken van de afgelopen jaren rondom de verhuizing en de realisatie van de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek”.

De Beste Bibliotheek van Nederland is een waardering van vakmensen en het publiek, de stem van het publiek telt voor 50% mee. Van Schendel: “In de oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen ons, zodat de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek de beste bieb wordt”.

Advertisements

De bibliotheken worden op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar beoordeeld door mystery guests, die toetsen in hoeverre de bibliotheken tegemoetkomen aan de vijf functies die de bibliotheekwet onderscheidt. Het gaat hierbij om: het ter beschikking stellen van kennis en informatie; het bieden van mogelijkheden tot ontwikkeling en educatie; bevorderen van lezen en het laten kennismaken met literatuur; organiseren van ontmoeting en debat en het laten kennis maken met kunst en cultuur.

De Bibliotheek Gouda

De Bibliotheek Gouda is een compleet netwerk van 4 Kinderbibliotheken verspreid over de stad, Uitleenpunten in Bloemendaal & Goverwelle, de Digitale Bibliotheek en de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek. De Stadsbibliotheek is 7 dagen per week open en biedt een brede programmering voor iedereen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekgouda.nl.

Chocoladefabriek Gouda