Bewoners Moordrecht andermaal op de barricade tegen snelfietspad

Moordrecht – De massale weerstand van de bewoners van Moordrecht tegen de komst van een snelfietspad dwars door de bebouwde kom van hun dorp, werd eind vorig jaar vaak onder de aandacht gebracht. Dit schrijft DichtbijFM op hun website.

”Met als climax het overhandigen van 920 handtekeningen aan de verantwoordelijk wethouder, en een voltallige gemeenteraad ‘tegen’, leken de plannen van de baan” zegt de kerngroep namens de Belangengroep: Géén snelfietsroute dwars door Moordrecht. Op donderdag 2 september zou op de Oost- en West Ringdijk in Moordrecht de aangekondigde schouw plaats vinden, waarbij wethouder Schuurman en projectleider Warris burgers te woord zullen staan.

Volgens de brief van 4 augustus aan exclusief de dijkbewoners, is dit nodig voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de dijk. ”Tot nu toe hebben wij nog geen bevestiging van de gemeente gehad. Dit lijkt onderdeel van de gemeentelijke strategie en is mogelijk bedoeld om ook de pers op afstand te houden” schrijft de kerngroep in een verstuurde mail.

Advertisements

”Volgens eerdere berichten zal de schouw tussen 13.30 en 17.30 uur plaatsvinden, maar dit is dus nog steeds niet bevestigd. Bij twijfel en/of behoefte aan meer informatie kunt u ons altijd mailen of bellen 06-21221826.”

In de brief zegt de kerngroep ook blijven te verzetten tegen de komst van een snelfietsroute of het deel daarvan uitmaken, dwars door de bebouwde kom van hun dorp.

31-08-2021 15:00