Betaal je koffie met een glimlach tijdens het tanken

Reeuwijk – Shell start als eerste bedrijf ter wereld met Mood Detection technologie aan de pomp. Terwijl de klant de auto voltankt, wordt (na goedkeuring) door speciale software het humeur gedetecteerd en een barista koffie gekozen. Deze wordt vervolgens binnen al klaargezet. Met deze techniek wil Shell haar klanten helpen om hun reis zo aangenaam mogelijk te vervolgen. De pilot start bij Shell-stations De Andel en Peulwijk-Oost.

“Digitale innovatie helpt in deze ‘alles in 5 minuten’-economie om daadwerkelijk het verschil te maken in efficiency en prestaties op de weg. Onderzoek naar het gedrag van automobilisten toont aan dat mensen zonder honger, dorst of ‘cravings’, beter presteren op de weg. De test wordt de komende twee weken op twee stations in de randstad uitgevoerd”, aldus Shell.

“Als we met nieuwe technieken meer van onze gasten vrolijker laten weggaan, dan draagt dat bij aan onze doelstelling om de reis van automobilisten te verbeteren”, stelt Wiebe Bevelander, Marketing Communications Manager bij Shell. “Na deze testperiode kijken we hoe we deze techniek verder kunnen ontwikkelen of uitbreiden voor de toekomst.”

Advertisements

De software op het digitale touchscreen scherm naast de pomp herkent de stemming van de gasten op basis van uiterlijke kenmerken zoals: boos, neutraal of vrolijk. Na het geven van een brede glimlach kan een koffie worden geselecteerd die bij binnenkomst voor de gasten klaar staat, zodat ze vrijwel direct hun reis weer kunnen hervatten. Automobilisten kunnen tot en met 14 april langsrijden om te tanken en op deze wijze een gratis kopje koffie te ontvangen.

Pompstation van de toekomst
Naast Mood Detection ontwikkelt Shell verschillende nieuwe technieken en diensten om de reis van hun gasten zo prettig mogelijk te laten verlopen. Op het gebied van elektrisch rijden werkt Shell in Nederland bijvoorbeeld onder de naam Shell Recharge aan een netwerk van snellaadpunten. Elektrische auto’s kunnen hier in gemiddeld 20 tot 25 minuten van 20% naar 80% opgeladen worden. En dankzij de aangekondigde samenwerking met IONITY kunnen de nieuwste elektrische auto’s straks gemiddeld in vijf tot acht minuten opgeladen worden; dat is tot wel vijf keer sneller dan bij de huidige laadpalen.

Verder geeft Shell via de Shell App inzicht in rijgedrag en brandstofefficiëntie, en kunnen automobilisten uit Rotterdam met de Shell TapUp-service thuis hun tank laten vullen. Station Peulwijk-Oost is daarnaast het eerste Shell-station wereldwijd dat volledig ontworpen is om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan, waarmee het een ‘flagship-store’ is. Het energieverbruik van dit station wordt nauwkeurig in kaart gebracht, zodat de beste maatregelen door andere stations kunnen worden overgenomen. Dit als onderdeel van Shell’s ambitie om de CO2-uitstoot van alle Shell-stations wereldwijd tegen 2025 met 50% te verlagen. Bij deze zelfde flagship-store krijgen tankende gasten tot en met 14 april koffie in ruil voor een glimlach.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl