Bereikbaarheid binnenstad Tour de France

De Tour de France gaat op zondag 5 juli dwars door Gouda. Vanaf de richting van Haastrecht zal het peloton via de Provincialeweg West, Haastrechtsebrug, Goejanverwelledijk, Fluwelensingel, Blekerssingel, Kattensingel, Nieuwe Gouwe Oostzijde en via de Coenecoopbocht richting Waddinxveen doorrijden. De route is van 11.45 tot 16.15 uur afgesloten voor verkeer. Parkeergarages en –parkeerterreinen zijn wel bereikbaar en ook blijft het mogelijk voor voetgangers en fietsers om de route op aangeven van verkeersregelaars over te steken.

Parkeergarages en –terreinen
Alle (betaalde) parkeerterreinen en parkeergarages in de binnenstad zijn gewoon bereikbaar. Wel is de aanrijdroute in sommige gevallen gewijzigd. Er zullen omleidingsroutes naar de parkeerterreinen en –garages worden ingesteld. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Parcours afgesloten voor verkeer en parkeerverbod
Het parcours dat de Tour de France aflegt, is op zondag 5 juli van 11.45 tot 16.15 uur afgesloten voor verkeer (met uitzondering van de hulpdiensten). Langs het parcours geldt een parkeerverbod van 7.00 tot 17.00 uur.

Bereikbaarheid binnenstad te voet/per fiets
De binnenstad blijft voor voetgangers en fietsers beperkt bereikbaar. Op het moment dat het parcours gebruikt wordt, kan er niet overgestoken worden. Op een aantal momenten en op aangeven van de verkeersregelaars kan op een aantal plekken overgestoken worden van en naar het centrum.

Omrijden
De route deelt Gouda als het ware in twee delen op. Tijdens de afsluiting van het parcours, tussen 11.45 en 16.15 uur, is het niet mogelijk om met de auto van de noordoostkant naar de zuidwestkant van Gouda te rijden. Het verkeer wordt dan omgeleid via de snelweg (A12 en A20).

Veilig verloop van de Tour
Om de Tour veilig te laten verlopen, wordt het publiek vriendelijk verzocht op de trottoirs te blijven staan en de aanwijzingen op te volgen van beveiligers en verkeersregelaars.

Alle informatie over de Tour de France is terug te vinden op www.gouda.nl/tourdefrance.