Bereikbaarheid binnenstad bij Sinterklaasintocht

Zaterdag 15 november is de landelijke Sinterklaasintocht in Gouda. Het belooft een geweldig feest te worden! Komt u Sinterklaas ook een warm welkom heten? Plan dan van te voren goed uw bezoek. De hele binnenstad is namelijk van 8.00 tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers en hulpdiensten). U kunt dus niet met uw auto of fiets de binnenstad in! Alle winkels zijn gewoon open, maar tijdens de intocht minder goed bereikbaar vanwege de drukte.

Komt u met de fiets?
Voor fietsers zijn speciale fietsenstallingen net buiten de singels ingericht. U vindt ze bij: de Hanepraaij, Klein Amerika, Spoorstraat, Vredebest, Bolwerk, Erasmusplein en Croda. Kijk voor meer informatie op www.sinterklaasgouda.nl/parkeren

Komt u met de bus?
De stads- en streekbussen rijden grotendeels hun gewone routes op 15 november. De buslijn die normaal door de binnenstad rijdt, rijdt op 15 november over de singel. De haltes (onderweg) kunnen gewoon gebruikt worden om dicht bij de stad te komen. De eindbestemming Gouda Centraal is ook gewoon bereikbaar.

Advertisements

Komt u met de auto?
U kunt niet met uw auto de binnenstad in. Bezoekers van buiten de stad worden met borden ‘P gratis – intocht Sinterklaas’ bij binnenkomst doorverwezen naar speciale parkeerterreinen buiten de binnenstad. Vanaf deze terreinen rijden speciale pendelbussen die bezoekers gratis naar de binnenstad vervoeren en terug. De parkeerterreinen en -garages in het centrum zijn wel gewoon open (daarbij geldt wel: vol = vol!). Kijk voor meer informatie op www.sinterklaasgouda.nl/parkeren

Met eigen boot?
Vanwege de televisieopnames van de NTR en de diverse activiteiten in de binnenstad is het dit jaar helaas niet mogelijk om met eigen bootjes mee te varen bij de intocht op de Hollandse IJssel of in grachten en singels van de binnenstad.