Beboete gehandicapte blijkt ‘parkeermazzelaar’

parkeerkaart

De lichamelijk gehandicapte Leiderdorper Philip van der Giessen is woedend dat hij recent in Gouda een parkeerboete heeft gekregen, maar het lijkt erop dat de 78-jarige geluk heeft gehad dat hij niet eerder is bekeurd.

Van der Giessen, die ernstige rugklachten heeft, krijgt al bijna 30 jaar een gehandicaptenparkeerpkaart. Dat geeft hem het recht met zijjn auto op een gehandicaptenparkeerplaats te staan. Volgens de Leiderdorper is dit in veel gemeenten gratis en verkeerde hij in de veronderstelling dat dit ook in Gouda het geval is. Dat ging altijd goed, tot hij in april een bonv an ruim 60 euro achter zijn ruitenwisser aantrof. “Dat was in de Spieringstraat. Mijn gehandicaptenparkeerkaart lag goed in het zicht, dus dat kan geen verklaring zijn waarom ik een boete heb gekregen.”

Klachtenbrief
Van der Giessen stuurde een brief op poten aan de gemeente Gouda met het verzoek de bon te verscheuren. Een woordvoerder van de gemeente wil niet inhoudelijk op het bezwaarschrift in gaan, om dat dit nog moet worden behandeld.

Advertisements

Voor gehandicapten geldt in de Goudse binnenstad een verlaagd tarief van 1,80 euro per uur.

Bron: AD