Basketbal: Succesvol weekend voor jeugd Bouncers

Het afgelopen weekend was voor de jeugd van Bouncers met drie kampioensteams erg succesvol. Kampioen werden Gemixt Onder 12 2, Gemixt Onder 12 4 en Gemixt Onder 10 2.

Voor Gemixt Onder 12 2 kwam het kampioenschap niet echt als een verrassing. Het hele seizoen speelt het team al prima basketbal en ook afgelopen zaterdag had het bezoekende Grasshoppers uit Katwijk weinig in te brengen tegen het collectief van Bouncers, 75-24. Komende zaterdag kan de ploeg de kroon op het ‘werk’ zetten door in Wassenaar te winnen van CobraNova. Bij winst sluit de ploeg de competitie namelijk ongeslagen af. Een prima prestatie.

Ook een kampioenschap voor Gemixt Onder 12 4, al moest de ploeg tegen mede titelkandidaat DAS 3 uit Delft behoorlijk aan de bak. Spannend was het, ook voor het publiek, met twee ploegen die elkaar goed in evenwicht hielden. Tot opluchting van iedereen trok Bouncers uiteindelijk aan het langste eind en won met klein verschil, 48-45, en pakte daarmee het kampioenschap.

Het derde kampioenschap was er voor Gemixt Onder 10 2. Zoebas 1 kon in de Mammoet het feestje van Bouncers niet verstoren. De thuisploeg speelde een prima wedstrijd en won met 58-12. Wanneer de ploeg op 25 april in Rijswijk nog van Lokomotief weet te winnen, mag ook Gemixt Onder 10 2 zich ongeslagen kampioen noemen. Al met al doet de jeugd van Bouncers het goed.

Advertisements

Bouncers Heren 1 wist in Zoetermeer de laatste competitiewedstrijd met  66-77 te winnen van Zoebas 1. Daarmee eindigt de ploeg op een tweede plaats. Bouncers Heren 2 probeerde het wel, maar kon het het bezoekende Blue Drakes uit Woerden niet echt moeilijk maken. Via een 17-32 ruststand verloor de ploeg met 46-65. Heren 22 1 kon in Hendrik Ido Ambacht tegen Fairmount geen potten breken en verloor  met 75-48. Ook geen winst voor Heren 20 1. In Rijswijk werd met 63-37 verloren van Lokomotief. Meisjes Onder 18 toog naar Leiden en had daar weinig in te brengen tegen BS Leiden, 79-33. Bouncers Meisjes Onder 16 1 speelde een leuke wedstrijd tegen Binnenland en won met 57-45.

Meisjes Onder 16 2 en het bezoekende Silvertown Lions uit Schoonhoven hielden elkaar in de eerste helft goed in evenwicht en was er bij rust een kleine voorsprong voor Bouncers, 17-16. In het derde kwart boog Silvertown Lions die achterstand om in een kleine voorsprong, 29-32. Drie punten achterstand bij het ingaan van het vierde en laatste kwart  is geen reden voor ongerustheid. Maar helaas, bij de thuisploeg lukte niets meer en pakte Silvertown Lions alsnog de zege, 31-45.

Bouncers Jongens Onder 14 1 keek direct na het eerste kwart tegen het bezoekende Binnenland uit Barendrecht al tegen een ruime achterstand aan, 12-28. Ook in de andere kwarten slaagde de ploeg er niet in de wedstrijd te doen kantelen, al werd het laatste kwart nog wel gewonnen. Verlies voor Bouncers met 59-84. Jongens Gemixt Onder 14 3 sloot het seizoen af met een mooie 43-39 overwinning op het Zoetermeerse Zoebas.

Gemixt Onder 12 1 deed wat het moest doen, winnen. In een regelmatige wedstrijd won de ploeg alle kwarten van het bezoekende Almere Pioneers uit Almere. Via een 40-27 ruststand werd uiteindelijk met 89-70 gewonnen. Helaas won koploper Flevo Musketiers van concurrent Woodpeckers uit Houten en gaat het kampioenschap naar Lelystad. Ook al omdat de onderlinge confrontaties tussen Bouncers en Flevo Musketiers in het voordeel is van de ploeg uit Lelystad. Bouncers Gemixt Onder 12 1 kan echter terugzien op een prima seizoen in de hoogste klasse met prima basketbal.

Gemixt Onder 12 3 sloot het seizoen op een mooie wijze af door met 36-33 te winnen van SV Argon 1 uit Mijdrecht. Daarmee eindigt de ploeg op een tweede plaats. Een prima prestatie. Ook een prima prestatie van Gemixt Onder 10 1. De ploeg won de laatste wedstrijd met 49-36 van BS Leiden 2 en bezet daarmee in de eindrangschikking eveneens de tweede plaats.

Bouncers Dames 1 heeft ervaren dat Bouncers over een sterk Dames recreantenteam beschikt. Met 49-46 toonden de recreanten zich vrijdagavond in de Duikelaar de sterkste. Voor Dames 1 geldt nu: een slechte generale voor hopelijk een prima uitvoering op vrijdag 17 april in de Duikelaar tegen Flax Field Fighters en daarmee het kampioenschap.

bouncers gemixt onder 10

Programma vrijdag 17 april 2015.

De competitie voor Bouncers Basketball loopt ten einde. Daarom de komende weken, maar een beperkt programma.

Waddinxveen Duikelaar:

20.00 u Bouncers Damnes 1                 Flax Field Fighters 2     (kampioenswedstrijd)

20.00 u Bouncers Heren 20 1              Flax Field Fighters 1