Basisschool De Cirkel wint Pimp je fiets-prijs

prijsuitreiking van wedstrijd "pimp je fiets" door wethouder Niezen aan school de Cirkel in de persoon van leerling Saar van Heesewijck

Gouda – Basisschool De Cirkel uit Gouda heeft de regionale prijs voor de verkeersveiligheidswedstrijd ‘Pimp je fiets’ gewonnen. Verkeersveiligheidsambassadeur van Midden-Holland en wethouder verkeer van Gouda, Hilde Niezen, reikte de prijs uit aan Saar van Heesewijck uit groep 3. Ze won de prijs omdat zij niet alleen mooie ballonnen aan haar fiets had, maar ook nog eens een echt verkeersbord met de belangrijke tekst ‘Pas op!’ erop. De tekst is belangrijk voor Saar zelf en voor de andere kinderen, maar ook voor de volwassen verkeersdeelnemers.

Saar van Heesewijck ontving een cheque van 50 euro, die de klas kan inwisselen voor verkeerseducatief spelmateriaal. Ook kregen alle leerlingen uit de klas reflecterende smiley-stickers als dank voor hun deelname en als middel om extra goed zichtbaar te zijn in deze donkere dagen.

Wethouder Hilde Niezen: “Een groot compliment voor Saar maar ook voor de hele school, omdat ze veel aandacht hebben voor veiligheid in het verkeer. Niet alleen door mee te werken aan deze wedstrijd, maar ook door verkeerslessen van School op SEEF, waar de kinderen door zelf te oefenen leren hoe je steeds beter in het verkeer kunt lopen en fietsen. Ook ik werk eraan om het verkeer veilig te maken door bijvoorbeeld zo goed mogelijke wegen en fietspaden maken, maar ook overal aan iedereen vragen om zelf ook mee te helpen het verkeer veilig te maken. Want we willen natuurlijk, dat er NUL mensen een ongeluk krijgen!”

Advertisements

Schoolbrengdag
Saar had met haar prachtig versierde fiets de mooiste inzending gemaakt van de hele regio Midden-Holland. De wedstrijd was onderdeel van de SCHOOL op SEEF Schoolbrengdag op 21 september. Alle kinderen en ouders werden opgeroepen om voor een dag de auto te laten staan, om zo eens te ervaren wat de voordelen zijn voor iedereen: leerlingen zien en beleven op de fiets of lopend veel meer, ze doen meteen een portie lichaamsbeweging op èn zelfstandige verkeerservaring. Dit is belangrijk in de ontwikkeling tot zelfredzame verkeersdeelnemer. Tevens wordt de schoolomgeving rustiger en overzichtelijker als er minder auto’s staan en het is ook nog eens beter voor het milieu.
Voor de Pimp je fiets wedstrijd werden kinderen uitgenodigd om op de schoolbrengdag op een mooi versierde fiets naar school te komen. Leerlingen in de groepen 3 tot en met 8 konden meedingen naar een prijs.

School op SEEF
SCHOOL op SEEF is een programma voor basisscholen van het ROV Zuid-Holland. Het richt zich op een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers.