Basisschool De Bijenkorf krijgt ontdektuin

Basisschool De Bijenkorf opent haar nieuwe ontdektuin op maandag 4 april in aanwezigheid van de wethouder Hilde Niezen (Milieu en Duurzaamheid) en loco-kinderburgemeester Aurélie Yavuz.

De ontdektuin van De Bijenkorf is een plek waar alle leerlingen kunnen leren over de natuur, kunnen spelen in de natuur en kunnen werken aan de natuur, in hun eigen schoolmoestuin.

Het ontwerp is, onder professionele begeleiding, gemaakt door de leerlingen van De Bijenkorf. Alle 325 leerlingen hebben een ontwerptekening mogen maken. De leerlingenraad van De Bijenkorf heeft uiteindelijk een definitief ontwerp samengesteld. De ontdektuin is een idee van de leerlingenraad en tot stand gekomen in samenwerking met ouders en de naastgelegen kerk H. Antonius van Padua.

Aanleg ontdektuin
De aanleg van de ontdektuin wordt uitgevoerd door Promen. Alle leerlingen van De Bijenkorf helpen een handje mee. Zo gaan de kleuters in samenwerking met hun maatjes, leerlingen van groep 8, wilgentakken vlechten voor de wigwam. De leerlingen van de groepen 3 en 4 zorgen ervoor dat de snippers op de paden komen. De leerlingen van groep 5 en 6 maken van pallets dierenhotels en groep 7 zorgt voor de beplanting.

Buurtbewoners
Ook de buurtbewoners van de basisschool De Bijenkorf (Aalberseplein 6) worden uitgenodigd voor de officiële opening op maandag 4 april om 8.45 uur. Zij worden geïnformeerd over de mogelijkheden van de tuin voor de buurt en actief bij dit project betrokken. Het belooft een echte buurttuin te worden, tijdens schooltijden voor de leerlingen en na schooltijd ook open voor de buurtbewoners.