Balkan in de Houtman

dans

Op 16 augustus hebben de zeven blije zigeuners van L’Chaim hun muzikale circustent opgezet in het Houtmansplantsoen om hun wervelende internationaal georiënteerde Balkan muziek te brengen. De groep bestaat uit drie vocalisten, klarinet, accordeon, bas, sax, bouzouki en percussie.

Na de start in het Delftse studentencircuit groeide de band met veel internationale optredens uit tot een gevestigde naam in de Balkanmuziek. L’Chaim bracht twee gewaardeerde Cd’s uit”.

Hoewel de bandnaam misschien anders doet vermoeden brengt de band geen traditionele Joodse muziek, maar bestaat het repertoire van de groep voornamelijk uit eigen werk, aangevuld met klezmer-traditionals en zigeunermuziek van de Balkan. Het vuur breidt zich langzaam uit, ondersteund door de Balkan-hype van het moment. De band speelde op Oerol, Festival Mundial (Tilburg) en maakte diverse tours door heel Europa. Het debuutalbum “Gipsy Trouble” en de in mei van dit jaar gepresenteerde CD “Animal Bazaar” werden door liefhebbers goed ontvangen.

Bijzonder
L’Chaim is bijzonder in zijn genre vanwege de samensmelting van muzikale stijlen en de afkomst en achtergrond van de verschillende muzikanten. Zo wordt er door de 3 vocalisten in maar liefst 10 uiteenlopende talen gezongen.
Deze variatie en de tomeloze podiumenergie maken het een lust om naar L’Chaim te kijken. De band komt dan ook live het best tot zijn recht. in mei presenteerde L’Chaim vol trots haar nieuwe album ‘Animal Bazaar’. Maar de band komt live het best tot zijn recht. Elk optreden is een feestje waar jong en oud komt luisteren naar dit koekje van exotisch eigen deeg. Het was feesten, dansen en genieten in de Houtman!