Badminton: Gouweslag 1 boekt uitoverwinning

Het eerste team van Gouweslag heeft weer een overwinning geboekt in de vierde divisie landelijk. Om 11:15 begon het vlaggenschip van de vereniging tegen nummer 4 BC Delft 2. De nog ongeslagen dubbel van Peter Versluis en Tom van Gendt sleepte zoals verwacht het eerste punt binnen. Manon van Miltenburg en Joyce Stegeman waren eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wisten dit helaas niet om te zetten in een overwinning.
Toen begonnen Tom van Gendt en Joyce Stegeman aan de eerste enkelspelen. Tom moest even in zijn spel komen, maar gaf daarna zijn tegenstander geen enkele kans meer. Na de eerste set met 21-10 te hebben gewonnen won hij ook de tweede set. Joyce had het echter lastig tegen haar sterke opponent. Na een mooi badmintongevecht moest zij het helaas afleggen. Dit maakte de score tot 2-2 na vier wedstrijden.
Na de tweede enkelspelen was het Gouweslag nog steeds niet gelukt om de voorsprong te nemen. Gert-Jan Lelieveld speelde erg sterk en won de tweede set van zijn wedstrijd zelfs met 21-9! Manon van Miltenburg had helaas een mindere dag en liet zich verassen door haar jonge tegenstandster.
De gemengd dubbelspelen moesten dan de uiteindelijke overwinning opleveren, en dat deden ze. Peter en Manon lieten hun tegenstanders kansloos en scoorden het ene na het andere fraaie punt. Maar Gert-Jan en Joyce kregen echter meer tegenstand. Maar na wat tactische aanpassingen nadat de eerste set verloren was gegaan, won het koppel toch overtuigend van hun tegenstanders.
Dit leverde een zwaarbevochten overwinning op voor de Gouwenaren met 5-3. Volgende week zondag 23 november speelt Gouweslag 1 thuis in Sporthal de Zebra om 10:00!