Arjan Versteeg (SGP): ‘Fietsenrekken terug Achter de Waag’

De voorzitter van de ondernemersvereniging S.O.G., Gerard van Erk, verbaast zich over de discussie die is ontstaan over verwijderde de fietsrekken Achter de Waag. SGP-fractievoorzitter Arjan Versteeg wil ze weer terug hebben op die plek, terwijl de rekken nu verspreid door de binnenstad staan.

Het aantal stallingsmogelijkheden is volgens Van Erk toegenomen door de komst van de fietssteiger aan het Regentesseplantsoen. “Naast de Kop van de Kleiweg is er voldoende ruimte in de Herpstraat en nabij de Kazernestraat, waar geen gebruik van wordt gemaakt.” Achter de Waag stonden voorheen fietsenrekken voor het winkelend publiek. “Het kostte de S.O.G. 800 euro per keer dat wij de fietsenrekken daar weg moesten halen vanwege evenementen. Buiten de evenementen om is het mogelijk daar je fietsen te plaatsen.  Ik vind het een onlogische discussie”, laat Van Erk weten.
fietsen_kleiweg_2

“Het kostte de S.O.G. 800 euro per keer dat wij de fietsenrekken daar weg moesten halen vanwege evenementen.”

Terug naar Achter de Waag
Versteeg van de SGP-fractie vindt het daarentegen een onlogische keuze om de fietsenrekken door de stad te verspreiden. Achter de Waag was een standplaats met fietsrekken en die moet daar volgens hem blijven staan. “Ik vind het onzinnig, omdat het een mooie plek is om fietsen te stallen. Ook omdat ze daar nog steeds worden gestald.”

Advertisements

Charmeoffensief
Sommige mensen blijven hun fietsen stallen op de Kop van de Kleiweg en nemen niet de moeite die op de nieuwe fietssteiger te zetten. De S.O.G. houdt nu opties tegen het licht om mensen met goed geparkeerde fietsen te belonen. Van Erk: “Dit zou bijvoorbeeld kunnen door hen een gratis drankje in de Goudse horeca te kunnen aanbieden. We willen mensen verleiden niet hun fietsen op de Kop of in de Kleiweg neer te zetten, maar gebruik te maken van de vele parkeermogelijkheden.”

De komende tijd gaat de ondernemersvereniging zich beraden op mogelijke aanpak en handhaving.