Andersson: ‘Verwacht volgende week met concrete voorstellen te komen’

Gouda – Wantrouwen is het sleutelwoord die in het rapport met de eerste bevindingen staat, opgesteld door verkenner Hans Andersson. Hij verwacht volgende week met concrete voorstellen te komen voor de vorming van een nieuw Gouds college, dat laat hij weten aan de redactie van weekblad deGouda. 

“Mijn houding is dat we volledig openheid van zaken geven”, zegt Andersson. “In dit geval hebben wij afgesproken dat pas op het moment dat ik het onderzoek verder heb kunnen afronden tot concrete voorstellen, naar buiten zal treden. Dan is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.”

‘Ze moeten met elkaar aan de slag’
Woensdagavond is de verkenner begonnen aan zijn tweede ronde gesprekken met fractievoorzitters: ‘Hoe vormen we een stabiel college van B&W tot aan de verkiezingen van 2018?’ Eén ding is duidelijk, zegt hij. “Ze moeten met elkaar aan de slag. Ik hoop wel uiterlijk eind volgende week met concrete adviezen te komen.”

Advertisements

Als Andersson volgende week met concrete voorstellen komt, dan is nog maar de vraag hoe snel de – nog aan te stellen – formateur een nieuw college kan presenteren. Enkele fractievoorzitters verwachten dat ze wederom een lange rit moeten uitzitten tot er daadwerkelijk een nieuw college is gevormd. Ze wijzen daarmee naar de moeilijke coalitievorming in 2014.