Amaliabrug weer open voor verkeer

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Waddinxveen/Gouda – De Amaliabrug over de Gouwe tussen Gouda en Waddinxveen is gisterochtend weer beschikbaar gekomen voor het autoverkeer. De renovatie is daarmee drie weken eerder klaar dan gedacht.

De verbindingsweg langs de A12 tussen de Goudse Poort (Gouda) en bedrijventerrein Doelwijk (Waddinxveen) ging eind juni dicht, nog geen anderhalf jaar na de ingebruikneming van de parallelroute. Met de brug zelf was niets mis. Het probleem betrof het landhoofd aan de westkant van de Gouwe. Bij de ingebruikname van de parallelweg of Extra Gouwekruising langs de A12, vlak voor kerst 2016, was al duidelijk dat het landhoofd aan die kant niet goed aansloot op de brug. Er was sprake van een scheefstand en door de beweging die er in zat was er een lichte verzakking van de weg. Door het gewicht van de aarden baan zocht grondwater een ‘eigen’ uitweg, omdat de aangebrachte drainage niet werkte. Door de grote kracht verschoof het landhoofd en raakte de weg verzakt.

Het was geen ontwerpfout, aldus de provincie. Het was een ‘onvoorziene omstandigheid’, zo werd een tijd geleden geconcludeerd. De reparatie, die voor rekening kwam van de aannemer van de parallelroute (N451) Heijmans, zou tien weken in beslag nemen. Dat de weg eerder dan eind augustus beschikbaar komt, is mede te danken aan de gunstige weersomstandigheden, aldus de provincie.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
16-08-2018 09:46