Alle leerkrachten ziek op De Bijenkorf

Gouda – De kinderen op basisschool De Bijenkorf begonnen woensdag 12 september op het schoolplein. Er was iets bijzonders aan de hand… alle juffen en meesters zagen er flink ziek uit. Toch waren zij toch naar school gekomen om de kinderen op te vangen. Maar helaas, lesgeven zat er niet in… dat was wel duidelijk na het treurige lied dat ze zongen. Dit werd een ochtend van ‘Pappen en nathouden’.

Het komt steeds meer voor: Een leerkracht is ziek en is geen vervanger beschikbaar. De kinderen moeten verdeeld worden over andere klassen. Zij moeten die dag zelfstandig werken in een klas waar de leerkracht maar weinig tijd aan ze kan besteden. Bij meerdere zieke leerkrachten moeten kinderen dan zelfs naar huis gestuurd worden. Terwijl ze recht hebben op aandacht en goed onderwijs. Het tekort aan leerkrachten wordt steeds meer merkbaar.

Op veel scholen in Zuid-Holland en Zeeland werd(en) deze dag ook acties gevoerd of gestaakt om de problemen in het basisonderwijs weer nadrukkelijk aan de orde te stellen: Op naar gezond onderwijs! En elke dag les van echte juffen en meesters.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
13-09-2018 12:04