Alle informatie over wonen in Gouda op één plek

Gouda – De pilot stads/woonwinkel ‘Wonen in Gouda’ aan de Kop van de Kleiweg gaat na een kleine week van proefdraaien op 8 oktober van start. In dit pand is (digitale) informatie aanwezig over diverse bouwprojecten in de stad. De Woonwinkel regelt zelf geen huur- of verkoop maar zet geïnteresseerde kandidaten op het juiste spoor. Daarnaast is hier een outlet store gevestigd die gericht is op moderne woonaccessoires en styling.                                                                 

Het initiatief is een samenwerking van de S.O.G. (Samenwerkende Ondernemers Gouda) en de gemeente in samenwerking met makelaars van Gouda en woningcorporaties Woonpartners en Mozaïek Wonen. De woonwinkel start in de voormalige Esprit winkel (Kleiweg 96) in combinatie met een luxe woon outlet store van een aantal binnenstadsondernemers.

Koop- en huurwoningen vergelijken
Volgens de initiatiefnemers leert de ervaring  dat het op dit moment niet eenvoudig is om Goudse koop- of huurwoning te vergelijken en te vinden, omdat veel informatie versnipperd is. Dat  is het geval op het internet, maar er was ook geen fysieke plek waar makelaars en woningcorporaties hun gezamenlijk aanbod bij elkaar konden brengen.

Men start met wonen omdat daar de meeste (aanstaande) Gouwenaars direct mee te maken hebben, maar het aanbod zal snel worden uitgebreid naar winkelaanbod en aanbod van andere beschikbare panden in de stad.