Albert Heijn Lekkenburg partner van de maand bij Gouda Goed Bezig

Gouda – Gouda Goed Bezig zet zich in om Goudse jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Regisseur van het project Aafke van Leeuwen van SPORT.GOUDA probeert dit voor elkaar te krijgen, maar dit kan ze niet alleen. Door samenwerkingen met lokale partijen aan te gaan, kan SPORT.GOUDA gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijker maken.

Goudse bedrijven dragen graag hun steentje bij en SPORT.GOUDA zet hen daarom graag in het zonnetje. Deze keer is dat de Albert Heijn, Lekkenburg uit Gouda. Gouda Goed Bezig ging op pad om het felbegeerde ‘partner van de maand bordje’ te overhandigen. Ze spraken met Albert Heijn manager Linda Noteboom.

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Gouda Goed Bezig?

“Wij zijn Albert Heijn Lekkenburg, gelegen in het winkelcentrum Bloemendaal. Sinds enkele maanden trotse partner van Gouda Goed Bezig. Door een sponsoring zijn we in contact gekomen met SPORT.GOUDA, hier valt Gouda Goed Bezig onder. We raakten met elkaar in gesprek over hoe wij de jeugd van Gouda gezonder kunnen krijgen. Hier is een vaste samenwerking uit voort gekomen.”

Advertisements
Waarom hebben jullie besloten om partner te worden van Gouda Goed Bezig en in welke vormen dragen jullie bij aan het project?

“Albert Heijn heeft een gezonde leefstijl hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat kinderen, waar zij ook komen, een gezonde keuze kunnen maken. Zo sponsoren wij alle activiteiten die SPORT.GOUDA organiseert met fruit en water. Op deze manier hebben Goudse kinderen altijd een gezonde snack en water tijdens een leuke sportieve activiteit.”

Wat doen jullie zelf aan gezondheid binnen jullie organisatie?

“Wij vinden het belangrijk dat men gezond eet. Daarom is er een omslag gaande in de hoeveelheid vet-, suiker- en zouttoevoegingen aan de AH eigen merken. Dit proberen we aanzienlijk te verminderen. Daarnaast stimuleren wij ons personeel om de gezonde keuze te maken. Daarom hebben we bijvoorbeeld altijd fruit in de personeelskamer staan.

Hoe denken jullie in de toekomst bij te kunnen dragen aan de gezondheid binnen de gemeente Gouda?

In de toekomst blijven wij honderd procent zeker samenwerken om te kijken hoe we voor iedere doelgroep in Gouda iets kunnen betekenen op het gebied van gezondheid.

Wie ook partner wil worden van Gouda Goed Bezig kan contact opnemen met Aafke van Leeuwen, via: aafke.vanleeuwen@sportpuntgouda.nl of bellen naar SPORT.GOUDA via: 0182 590 910.
(Bron: deGouda.nl)

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

23-04-2018 15:29