Al Qalam zamelt flessen in voor Olympiadehuis

Gouda – Tijdens de maand ramadan hebben de kinderen van basisschool Al Qalam lege flessen opgehaald voor het goede doel. Dit goede doel was het Olympiadehuis, een woonzorgcentrum waar ouderen met dementie of een lichamelijke beperking wonen.

In de eerste week van de ramadan is een aantal kinderen met twee leerkrachten op bezoek geweest bij de ouderen. De kinderen hadden de opdracht om een bingo  te organiseren. Dit was een zeer geslaagde middag die vooral draaide om de ontmoeting en gezelligheid. Hiervan is een verslag gemaakt en dit is gedeeld met alle kinderen van de school.

De leerlingen van Al Qalam zijn vervolgens lege flessen gaan inzamelen. Dit heeft geresulteerd in een opbrengst van €489,07. Dat bedrag is op dinsdag 11 juni overhandigd aan een medewerker en een bewoner. Die dinsdag zijn tien bewoners op bezoek gekomen bij Al Qalam. Zij zijn in twee groepen geweest. In de ene groep hebben de kinderen en de ouderen een portret van elkaar getekend. Daarna zijn zij naar de volgende groep gegaan en hebben ze daar kunnen genieten van een lekker kopje thee met overheerlijke koekjes. Ook nu stond vooral de kennismaking en het gesprek centraal. Aan het einde van de middag hebben de kinderen van de school zich verzameld in de aula. Daar zijn de ouderen toegezongen en heeft de directeur van Al Qalam de cheque overhandigd.

Advertisements

De kinderen hebben door deze actie meegekregen dat goede daden inhoudt dat je jezelf inzet voor een ander. Zowel door geld/lege flessen in te zamelen, maar ook door betrokken te zijn bij je medemens. Door aandacht te hebben voor elkaar, zowel jong als oud. Al Qalam en het Olympiadehuis kijken terug op een geslaagde actie.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

12-06-2019 13:00