Al 5.600 verenigingen doen mee aan de Grote Clubactie

Al 5.600 verenigingen doen in 2015 mee aan de Grote Clubactie. De actie start op zaterdag 19 september en de inschrijvingen blijven binnenkomen. De vele inschrijvingen zijn een logisch gevolg van de tijd waarin we leven: subsidies lopen terug, contributies hebben hun plafond bereikt en sponsorbijdragen zijn verminderd. De Grote Clubactie is voor veel clubs onmisbaar. Van de opbrengst worden onder meer materialen aangeschaft, clubhuizen ingericht en activiteiten georganiseerd.

6,2 miljoen euro naar verenigingsleven
Met de Grote Clubactie vloeide in 2014 in totaal maar liefst 6,2 miljoen euro naar het Nederlandse verenigingsleven! Geld bijeengebracht door de leden zelf, met een loterij waarbij lotenkopers eenmalig mee kunnen spelen. De Grote Clubactie is al 42 jaar een begrip in Nederland. Jaarlijks sturen de 6.000 deelnemende verenigingen in totaal 250.000 lotenverkopers op pad om loten te verkopen voor hun vereniging.

Over de Grote Clubactie
Al meer dan 40 jaar steunt de Nationale Stichting Grote Clubactie het Nederlandse verenigingsleven. Volgens de Grote Clubactie zijn verenigingen namelijk de basis voor een gezonde samenleving. Daarom organiseert de Grote Clubactie jaarlijks een landelijke loterij waarmee verenigingen extra inkomsten werven. Of het nu om sport, muziek of cultuur gaat, alle verenigingen zijn welkom. De loten worden verkocht voor € 3,- per stuk. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. Dit is al sinds het eerste lot een feit en daarmee ook de kracht van de Grote Clubactie.

Deelnemen kan nog steeds
De Grote Clubactie start landelijk op zaterdag 19 september 2015. Verenigingen kunnen nog steeds meedoen. Ga naar www.clubactie.nl om uw vereniging in te schrijven.