Agathos Thuiszorg gaat strijd aan tegen eenzaamheid bij jubileum

Gouda – ‘Samen tegen eenzaamheid’ is de titel van het symposium dat Agathos op 6 november organiseert in Gouda. De reformatorische aanbieder van thuiszorg en hulpverlening bestaat dit jaar 50 jaar.

“We willen ons jubileum graag vieren met een bijeenkomst over een belangrijk maatschappelijk thema”, zegt Pauline Aalbers, regiomanager bij Agathos. “We bieden zowel psychosociale hulpverlening aan gezinnen, kinderen, jongeren en volwassenen als thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning. Al onze medewerkers komen daarbij helaas veel cliënten tegen die kampen met eenzaamheid.”

Op het symposium delen medewerkers van Agathos kennis over hoe zij eenzaamheid signaleren en hoe zij cliënten in een situatie van eenzaamheid ondersteunen. Ook geven zij tips hoe mensen uit de zaal mensen met eenzaamheid uit hun omgeving kunnen helpen. Daarnaast zal Diederik van Dijk zijn visie geven op dit thema vanuit zijn ervaring. Predikant Heemskerk zal zorgen voor een overdenking rond het thema. Verder is er ruimte voor ontmoeting en netwerken.

Advertisements

Het symposium wordt afgerond met het ondertekenen van een gezamenlijk ‘Manifest tegen eenzaamheid’. Pauline: “Want eenzaamheid bestrijden kunnen we niet als zorgorganisatie alleen. Daar hebben we alle mogelijke hulp bij nodig. Of het nu de lokale politiek is, of kerken, mantelzorgers of vrijwilligers.”

Het symposium is vrij toegankelijk. Wilt u ook iets betekenen voor mensen met eenzaamheid? Meld u dan aan via www.agathos-thuiszorg.nl-50-jaar.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
19-10-2018 12:14