Activiteiten Nationale Molendag vooral bij molen ‘Beneden Haastrecht’

Gouda – De 45ste Nationale Molendag  die op zaterdag 13 en zondag 14 mei wordt gehouden, is voor Gouda vooral geconcentreerd rondom molen ‘Beneden Haastrecht’. Ruim 900 molens door het hele land draaien of malen dat weekend en het merendeel zet de deuren open voor bezoekers. 

In Gouda zijn dit jaar de gratis activiteiten geconcentreerd rondom de molen ‘Beneden Haastrecht’, gelegen aan de Provinciale weg West 64, tussen het centrum van Gouda en Gouda Goverwelle. Dankzij een nauwe samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard is het gelukt om een gratis evenement neer te zetten met onder meer een luchtkussen, mini-molenmarkt , producten van de molen, gratis ijs en natuurlijk een draaiende poldermolen.

Mallemolen
Zowel de Vereniging van Goudse Molenaars als het Hoogheemraadschap hopen hiermee de naamsbekendheid van deze Goudse molen te vergroten. Het evenement is zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur gratis te bezoeken. Op zondag 14 mei zal de Mallemolen aan het Uiverplein ook nog gratis te bezoeken zijn.

Advertisements