Aan het eind van de week zonniger en flink warmer

sun in blue day sky

De laatste week van juli 2020 hebben we te maken met een overwegend westelijke stroming. Van zaterdag op zondag passeert een actief frontaal systeem. In de loop van de komende week lijkt de stroming tijdelijk iets meer te gaan golven, waarbij er soms een enkele actieve storing ontstaat, waardoor aan de voorzijde daarvan kortdurend veel warmere lucht wordt aangevoerd. In de loop van het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 augustus volgen waarschijnlijk onweersbuien, daarna kan de stroming weer wat meer zonaal worden.

Vandaag waait er een matige westenwind, windkracht 3 Beaufort. De temperatuur loopt overdag op naar circa 20 graden Celsius. Woensdag wordt het een fractie warmer met 21 graden Celsius. Op beide dagen is er kans op enkele buien en de bewolking zal overheersen. Ook op woensdag waait er een matige westenwind, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Richting  en tijdens het eerste weekend van augustus blijft het waarschijnlijk een reeks dagen droog met genoeg ruimte voor de zon. Het is in deze periode zeer aangenaam buitenshuis. De temperatuur stijgt op donderdag nog naar normale waarden van 22 of 23 graden Celsius. Maar vrijdag en zaterdag wordt het flink warmer met maxima van 25 graden Celsius op vrijdag en 28 à 29 graden Celsius op zaterdag.

Advertisements

Door Meteo Gouda

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

28-07-2020 11:30