De Goudsche Leeuw is het ‘Gouda750’ biertje

Gouda – Vandaag was het dan zo ver. Wie wordt het biertje van Gouda750. De Jury was nieuwsgierig wat de vijf Goudse inzendingen. De Brouwerijen waren; Hopman. Bunniks Bierbrouwerij, 1923, De Goudsche Leeuw en De Nieuwe Brouwerij. In de jury zat onder andere burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder Thierry van Vugt. De ‘tasting’ vond plaats in biercafé De Goudse Eend in Gouda. 

In Augustus 2021 is aan de brouwerijen gevraagd om een speciaal bier te maken ter  gelegenheid van Gouda 750. De brouwers waren vrij in het maken van het soort bier. De brouwer hebben bij het inleveren van hun bier hun motivatie ingeleverd en de jury was zeer onder de indruk van hun verhalen en de verbondenheid met Gouda.

Na velen slokjes nemen van allerlei soorten bier was de jury unaniem: het biertje van De Goudsche Leeuw was toch echt het lekkerst. De proeverij was onder leiding van Jeroen Carol-Visser, eigenaar van De Goudse Eend. Na de proeverij werden al toegekende cijfers in de computer verwerkt. Het was een ‘close call’ met Bunnik’s Bierbrouwerij en de Goudsche Leeuw.
De Goudsche Leeuw is met Kruidig Goudsch 750 verkozen tot he bier
Met dank aan alle brouwer voor het inzenden van hun bieren. Zo maken we van Gouda weer een bierstad zoals vroeger.
Het project is een initiatief van Jeroen Carol-Visser van biercafe De Goudse Eend en fotograaf Hermen Buurman. 
Alle foto’s zijn gemaakt door fotograaf Hermen Buurman.
De winnaar in het midden met links wethouder Thierry van Vugt en rechts cafe eigenaar Jeroen Carol-Visser

Links eigenaar van Barbier op de Markt, Ton Vergeer.

Rechts burgemeester Pieter Verhoeve, een bierliefhebber.

08-02-2022 20:18