Vr. 18-10: ‘De Stroom’ in Theaterbakkerheij

GOUDA – Na de succesvolle producties ‘Titanic’, ‘Troje,’ ‘Breekbaar’, ‘Grensgeval 1 en 2’ en ‘De Muziekbakkerheij’. presenteert De Theaterbakkerheij in oktober 2019 ‘De Stroom’. Een muziektheatervoorstelling met 23 acteurs en actrices, dans en een geweldige live band. De Stroom vertelt het waargebeurde verhaal van een sociaal experiment op een middelbare school en raakt hiermee de actualiteit.

The Wave
De Stroom is geïnspireerd door de Amerikaanse dramafilm ‘The Wave’ uit 1981 – maar de teksten en  liedjes zijn grotendeels bedacht door regisseur – en mede oprichter van De Theaterbakkerheij – John de Heij.

Het stuk vertelt het waargebeurde verhaal over een sociaal experiment op een middelbare school. Tijdens een projectweek over de Tweede Wereldoorlog vraagt een leerling zich af hoe het mogelijk is dat Hitler democratisch aan de macht is gekomen. Geschiedenisleraar Christiaan Verlinden gaat een weddenschap aan met zijn leerlingen om te kijken of dit in de huidige maatschappij nog steeds zou kunnen gebeuren.

Zevende Theaterbakkerheij productie
De productie is alweer de zevende productie uit de eigen culinaire keuken van De Theaterbakkerheij en wordt opgevoerd in het eigen theater aan de Gouderaksedijk te Gouda. Er spelen 23 acteurs en actrices mee van verschillende leeftijden. Verder wordt er gedanst en gezongen onder begeleiding van een live band. Het stuk wordt gespeeld op 18, 19, 25, 26 en 27 oktober.

Tickets zijn te koop via de website www.theaterbakkerheij.nl

18-10-2019 09:00