SPORT•GOUDA helpt mee in strijd tegen eenzaamheid

Van dinsdag 1 tot en met dinsdag 8 oktober 2019 is het de ‘Week tegen Eenzaamheid’. Door het hele land is er dan extra aandacht voor dit thema en worden er speciale activiteiten georganiseerd. SPORT•GOUDA draagt hier graag zijn steentje aan bij. De hele week mogen deelnemers kosteloos samen met een vriend, vriendin, buur, kennis of klasgenootje meedoen met diverse sportieve activiteiten. Op deze manier probeert SPORT•GOUDA jong en oud te betrekken en hen de gelegenheid te geven nieuwe mensen en nieuwe activiteiten te leren kennen. Bijkomend voordeel: beide personen mogen gratis aan de activiteit deelnemen.

Samen tegen eenzaamheid
Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Maar wanneer wordt eenzaamheid een probleem? Voelt men geen verbondenheid meer, ervaart men een gemis of is er minder contact met andere mensen dan gewenst? Dan spreken we van eenzaamheid. Eenzaamheid kan zowel bij jong als oud voorkomen. Van de buitenkant is eenzaamheid niet te zien, maar dat is geen reden om niet in actie te komen. Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid. Een steuntje in de rug van een familielid, vriend, buur of klasgenootje kan veel betekenen. Het zijn de kleine dingen die het doen. Denk bijvoorbeeld
aan je buurman of -vrouw uitnodigen voor een kopje koffie, een bezoekje aan een oud familielid of een klasgenootje uitnodigen om mee te gaan naar je knutsel- of sportclubje.

Diverse gratis activiteiten voor twee
SPORT•GOUDA verzorgt gedurende het jaar al diverse sportieve activiteiten voor een brede
doelgroep, maar van dinsdag 1 tot en met dinsdag 8 oktober 2019 kan men bij verschillende activiteiten gratis iemand meenemen. Dus: ben je zelf al bekend met de activiteit vraag dan een vriend, vriendin, buur, kennis of klasgenootje mee en laat hen kennismaken met nieuwe mensen en nieuwe activiteiten. Bijkomend voordeel: beide personen mogen gratis aan de activiteit deelnemen!

Overzicht gratis* activiteiten 1 t/m 8 oktober 2019:
 Stap mee
o dinsdag 1 oktober 10.30 tot 11.30 uur – Goverwelle
o dinsdag 1 oktober 19.00 tot 20.00 uur – Korte Akkeren
o maandag 7 oktober 19.00 tot 20.00 uur – Kort Haarlem
o dinsdag 8 oktober 10.30 tot 11.30 uur – Goverwelle

o dinsdag 8 oktober 19.00 tot 20.00 uur – Korte Akkeren

Meer informatie over de activiteiten en deelname tijdens de Week tegen Eenzaamheid is te vinden op de website: https://www.sportpuntgouda.nl/nieuws/53/week-tegen-eenzaamheid-1-tm-8-oktober

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

24-09-2019 15:27