5 VWO van het Christelijk Lyceum in Gouda in TV programma "De Reünie"

Bodybuilder Jørgen de Mey vertrok in 1989 op goed geluk naar Amerika. Hij kon toen nog niet vermoeden dat hij daar binnen enkele jaren zou uitgroeien tot de personal trainer van grote filmsterren als Ben Affleck, Angelina Jolie en Keira Knightley. Patrick Lodiers bezoekt hem in de eerste aflevering van de nieuwe serie van KRO De Reünie (5 april, 20.20 uur, NPO 1) in Los Angeles. In Jørgens gym spreekt Patrick Lodiers onder anderen met topproducer Jerry Bruckheimer, bekend van megasuccessen als Top Gun, Pirates of the Caribbean. Bruckheimer stuurt sterren die fit moeten worden voor een film steevast naar de Nederlandse PT.

Jørgen zat in het schooljaar 1983-1984 in 5 VWO van het Christelijk Lyceum in Gouda. Een gezellige klas met veel aandacht voor muziek en elkaar. Toch voelde Dora zich het hele jaar eenzaam. Ze was blijven zitten en dus nieuw in de klas. Bovendien had ze een geheim. De 18-jarige was toen al twee jaar verslaafd aan de alcohol. Een verslaving die nog 27 jaar aanhoudt, tot zij er in 2011 voor kiest om vrijwillig naar een kliniek te gaan. Net op tijd: “Ik was niet eens bang om dood te gaan, maar wel bang om niet geleefd te hebben.”

Sandra is een Hollandse ‘cowgirl’. Ze doet aan reining, een dressuurvorm binnen het western paardrijden, inclusief cowboyhoed, -laarzen en leren broek. Ze wil binnenkort wedstrijden gaan rijden, dus traint momenteel hard voor de perfecte ‘sliding stop’.

KRO De Reünie, zondag 5 april om 20.20 uur op NPO 1