49E Kinderbraderie Schoonhoven

schoonhoven

Op de laatste donderdag van de zomervakantie is de Schoonhovense binnenstad traditiegetrouw het domein van de kinderen. Tijdens de jaarlijks drukbezochte kinderbraderie verkopen de jongste inwoners van de regio op donderdag 20 augustus tussen 9.00 en 13.00 uur hun spulletjes in de winkelstraten van de historische binnenstad. Deelname aan het ongedwongen evenement is gratis.

Wat ooit begon als een initiatief van de Schoonhovense scholen om geld in te zamelen voor minder bedeelde kinderen elders in het land, is anno 2015 uitgegroeid tot dé vrijmarkt voor kinderen uit de hele regio.
In de Lopikerstraat, op de Dam en de Steenen Brug en aan beide zijden van de Haven mogen kinderen daags vooraf met een krijtaftekening een verkoopplek claimen ter grootte van een vloerkleed.

Spelregels
Om er voor iedereen een leuke dag van te maken, zijn er een paar logische spelregels. Zo moeten uitstallingen en verkoopwaar uiteraard een kinderlijk karakter hebben, moet de toegang tot woningen en winkels vrij blijven en zijn kramen en auto’s niet toegestaan. In verband met de veiligheid moet de waterkant worden vrij gehouden. Na afloop dienen de verkoopplekken opgeruimd en schoon te worden achterlaten. Tijdens de kinderbraderie wordt toegezien op naleving van de spelregels.

Advertisements

De kinderbraderie wordt georganiseerd door VOC (verenigde ondernemers centrum) in samenwerking met Zilverstad Marketing.