‘404 not found’: op een dood spoor in het gemeentearchief

Gouda – Het was tijdens de inhuldiging van burgemeester Verhoeve dat een glazen lantaarntje werd overhandigd; ‘een symbool van transparant bestuur’. Bij de gemeente Gouda zou het dus makkelijk moeten zijn om alle informatie te vinden die burgers en pers zoeken. Of toch niet? ‘Helaas, de door u opgevraagde pagina is niet gevonden. Deze kan zijn verplaatst of is niet langer beschikbaar’. We lijken haast een abonnement te hebben op dit bericht, sinds de website is vernieuwd.

Even kijken wat er in 2014 precies is gezegd over het stoppen van de nachttrein, wat voor vragen de partij GoPo in 2012 heeft gesteld over coffeeshops in Gouda, of welke raadsvragen er in 2013 werden gesteld over Promen. Dan vult ‘Pagina niet gevonden’ het scherm.

Veel van onze zoektochten in het raadsarchief van de gemeente Gouda eindigen als een dood spoor. Dit sinds de gemeente Gouda de website heeft vernieuwd. Tips hierover aan de organisatie leiden tot het toesturen van de gezochte documenten, maar aan het archief verandert niets. Jammer, van de transparante organisatie.

Advertisements

Artikel gaat verder na het plaatje

 

Reactie gemeente Gouda
De gemeente is op de hoogte van de dode links naar het gemeentearchief. De oorzaak hiervan is echter puur technisch. Wij vinden dit heel vervelend aangezien transparantie bij ons hoog in het vaandel staat. Uiteraard werken wij aan een structurele oplossing voor dit probleem. Tot we deze oplossing hebben, kunnen alle documenten bij de gemeente worden opgevraagd.

 

10-09-2021 16:39