Bezoekersrecord voor Goudse Molens

Gouda – Er is een nieuw record aantal bezoekers voor de Goudse molens. Het afgelopen jaar wisten er maar liefst 4.100 geïnteresseerden één van de molens die Gouda rijk is te vinden. Daardoor is er een nieuw record neergezet.

Het bezoekersaantal lag in 2015 rond de 3.800 bezoekers. De Vereniging van Goudse molenaars heeft zich in 2016 extra ingespannen om verschillende evenementen rondom de molens te organiseren om zo een zo’n breed mogelijk publiek kennis te laten maken met dit historisch erfgoed.

“We organiseerden een middag pannenkoekenbakken bij de Roode Leeuw en hielden een hardloopwedstrijd en enkele exposities bij de Malle Molen.” vertelt Niels Aalberts van de Vereniging van Goudse Molenaars. “Dit zorgde ervoor dat mensen die helemaal niets met molens hebben toch eens langs kwamen.  Daarnaast trekken de jaarlijkse Nationale Molendag en Open Monumentendag  ieder jaar weer meer bezoekers.”

Advertisements

Het is volgens Niels merkbaar dat de Gemeente en de VVV van Gouda er veel aan doen om toeristen te trekken.
“We krijgen steeds meer bezoekers uit het buitenland. Toeristen beschouwen de molens als een echte attractie tijdens hun bezoek aan Gouda.”