30 schoolklassen naar de tentoonstelling “Rembrandt in Zwart-Wit.”

Dankzij een samenwerking van de Brede School, Kunstpuntgouda en Museum Gouda komen maar liefst 30 schoolklassen naar de tentoonstelling “Rembrandt in Zwart-Wit.”

Het zal niemand ontgaan zijn dat er deze zomer in Museum Gouda 100 etsen van Rembrandt te zien zijn. De Brede School, Kunstpuntgouda en Museum Gouda hebben de handen ineengeslagen om bij deze bijzondere tentoonstelling een gezamenlijk lesprogramma te maken.

Eerst krijgen de leerlingen een rondleiding door niemand minder dan Rembrandt zelf. Hij legt uit wat een ets is en laat allerlei gekke details zien in zijn landschappen, Bijbelse voorstellingen of portretten. Daarna gaan de leerlingen onder leiding van een tekendocent van Kunstpuntgouda in houtskool een zelfportret maken in de stijl van Rembrandt.

Veel Goudse scholen hebben enthousiast op dit initiatief gereageerd. Er was zelfs zoveel animo dat helaas enkele groepen teleurgesteld moesten worden. Maar liefst 30 groepen komen in september op bezoek bij Rembrandt in Museum Gouda.